perjantai 27. joulukuuta 2013

Päivänsankarimme tänään - Miminkan K-pennut

Tänään onnittelemme Kaisaa hänen täyttäessään 6 vuotta. Lämpimät onnittelut saavat myös sisarukset eli Klarisa-sisko Turussa, Kassian-veli Tampereella ja Klavdei-veli Helsingissä!
Miminkan K-pentueen emo on meidän Julinka ja isä Susanssin Blue Babble Boy. Pentue on Julinkan ainoa, yrityksistä huolimatta lisää ei tullut, mutta näistä pennuista puolet eli Kaisa ja Laku ovat jatkaneet sukua.

IC Miminkan Klavdija 'Kaisa'

Miminkan Klarisa 'Lara'

Miminkan Klavdei 'Laku'

Miminkan Kassian 'Sumu'

Pikkuiset raitaturkit unten mailla maidon jälkeen, ikää on vajaa viikko. Silmät eivät ole vielä auenneet. Julinka oli hyvä emo, onnellisena hän imetti pienokaisiaan, nuoli turkit ja hoiti vessa-asiat. Mutta kun emon velvollisuudet oli suoritettu, Julinka mielellään lähti lenkille lastenhuoneesta, seurustelemaan muitten kanssa.

Viikko on kulunut edellisestä, pennuilla jo silmät auki. Paitsi että kaksi nauttii vielä maitobaarin antimista silmät kiinni ja yksi on nukahtanut aterian jälkeen. Neljäs ipana haukottelee antaumuksella juuri ennen nukahtamista.

Pennut ovat nyt vähän vaille kolmeviikkoisia, ne on nostettu pois pesäkorista varmaankin lakananvaihdon ajaksi. Pennut leikkivät ja painivat sopuisasti ja emo vahtii silmä tarkkana.

Julinka imettää. En ole koskaan kenenkään muun kissaemon nähnyt imettävän tällaisessa asennosssa, eikä se Julinkallakaan ihan tavallinen ollut. Mutta asento kuvaa hyvin Julinkan rentoutta emona; asenne oli, että tässä me olemme, minä ja pentuni, tervetuloa katsomaan meitä, ihan kuka tahansa!

Pennut ovat neliviikkoisia. Noin viikon ajan ne ovat totutelleet muuhunkin ruokaan kuin emon maitoon. Tässä taitaa olla tarjolla keitettyä kalaa kermaviilikastikkeella, ja hyvin näkyy maistuvan.


Viisiviikkoiset pennut päiväunilla pehmopesässä. Jotenkin on käynyt niin, että yksi on pudonnut yli laidan, mutta mokoma pikkuseikka ei ollenkaan häiritse väsyneen unta.

Kaisa-tyttö noin seitsemän viikon ikäisenä.

Ei kommentteja: