perjantai 29. maaliskuuta 2013

Sisun pääsiäistervehdys eli mitä tapahtuikaan kun pöydälle ilmestyi maljakollinen keltaisia tulppaaneita

Ostin kimpun kauniita keltaisia tulppaaneja pääsiäisen kunniaksi. Asettelin ne maljakkoon ja laitoin maljakon keittiön pöydälle. Paikalle pyyhälsi Sisu ihailemaan kukkien kauneutta. Mutta Sisulleko riittäisi pelkkä katselu - ei todellakaan! Totta kai kissan pitää käytellä kaikkia aistejaan tutustuessaan kukkiin. Onhan meillä ennenkin toki ollut tulppaaneja maljakossa, mutta ei  juuri näitä yksilöitä, joten ne pitää siis tutkia mahdollisimman perusteellisesti.
Kun huomasin, mitä tuleman pitää, hain vikkelästi kameran ja rupesin kuvaamaan. Sattuneesta syystä muutamat kuvat ovat hieman epätarkkoja...

Tästä se alkoi. Sisu heittäytyi selälleen pöydälle ja ihaili kukkia hetkisen alhaalta päin ja silitteli siinä samalla maljakon pintaa. "Oi, todella kauniita kukkia ja tuoksuvat huumaavasti keväältä! Nämä ihanuudet pitää ehdottomasti tutkia perin pohjin."

"Kas noin, tästä sainkin mukavasti kiinni. Ai mitä sä Marjatta sanoit, että varsi muka menee poikki! Höh, ota sä nyt vaan niitä kuvia kun mä tutkin kasvia."

"Hopsis, ote lipsui ja kukka karkasi. Kuinkas se nyt noin?"

"Yritän nyt täältä toiselta puolelta. Varresta vaan tanakasti kiinni ja taivutus..." Naps!

"Tässä kävikin nyt just niin kuin Marjatta sanoi, varsi meni poikki ihan tosta vaan. Ei kai kukaan huomannut? No Marjatta tietysti kun se vaanii vieressä kameran kanssa mutta siitä ei ole väliä. Ajattelin että jos vaikka Nöpö-vaari haluaisi kukan itselleen."

"Nytpä pitääkin olla tarkka ja taitava, että saa kukan käpälään...

ja suuhun. Tätä siis täytyy ehdottomasti maistaa, on se niin makeen näköinen! Mitä sanoit, että ei saa syödä? Ja miksei muka? Mä näin kerran kun Nöpö söi tulppaanin kukkaa tai ainakin melkein, siis söi, miks mä en kanssa saa maistaa. Ai se ei ole kissan ruokaa!? Laitat maljakkoon, tommosen nysän!"

Näiden keltaisten tulppaanien kera toivotamme porukalla kaikille lukijoille hyvää pääsiäistä.

Ei kommentteja: