lauantai 19. toukokuuta 2012

Rakentaminen vaatii suomalaista Sisua!

Alussa olivat palikat, rakentajat - ja Sisu. Palikat oli ostettu ruotsalaisesta palikoita myyvästä kodintarvikkeiden kaupasta, rakentajat olivat veli ja veljenpoika Antti, ja Sisu edusti kotijoukkoja. Tarkoituksena oli palikkakasasta saada aikaan pöytä ja kaksi tuolia parvekkeelle. Ja koska mestarilla oli ennestään laaja kokemus kaikenlaisesta rakentelusta, apupoika oli näppärä käsistään ja opinhaluinen ja Sisu valpas ja tarkkasilmäinen jokapaikanhöylä, parvekekalusto oli valmis tuota pikaa. Nyt on mukava istuskella parvekkeella uudessa tuolissa ja odotella kesäsäitä! Suurkiitokset rakennusporukalle, ilman teitä palikat olisivat vieläkin olohuoneen lattialla!

Aluksi levitellään palikat pitkin lattiaa ja ryhdytään katselemaan ohjeen kuvia.

Lieneekö kuva epäselvä vai mitä - Sisu kuitenkin rientää auttamaan.

Työ on edennyt ja tuoli alkaa hahmottua - Sisu tarkistaa ruuvin kiinnityksen.


Saman tien Sisu tarkistaa, onko mestari pessyt korvansa ja lipaisee varmuudeksi pölyt pois.

Ensimmäinen tuoli on valmis, se pitää tutkia joka puolelta, edestä...

sivulta ja...

takaa.
,
Käsinojalla on hyvä keikkua ja vahtia lattian elämää (meille on tänä keväänä ilmestynyt muurahaisia).

Tässä  kokeillaan uutta tuolia ulkosalla! Sisu tarkenee hyvin, hänellähän on turkki päällä kesät talvet. Sitten kun aurinko - toivottavasti pian - alkaa todella lämmittää meidänkin parveketta, kissat vetäytyvät ihan vapaaehtoisesti varjoon. Ja kun helle on ankara kuten viime kesänä, katit vetäytyvät saunan lattian viileille kaakeleille makailemaan päiväksi, yö on sitten parvekeaikaa.

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Voi Marjatta! Komeasta Sisusta on tullut pentueensa kaunein pentu! Eikö olekin onni että päätit pitää sisukkaan pojan itselläsi?!