perjantai 4. huhtikuuta 2014

Prahan kevät

Edellistä tekstiä kirjoittaessani oli helmikuu ja ystävänpäivä. Nyt on jo huhtikuu - niin se aika rientää, suorastaan karkaa jonnekin. Onneksi ystävät muistavat viehättävillä valokuvilla, niin kuin nämä kaksi, jotka on nyt ihan pakko laittaa muillekin ihasteltavaksi.  Kiitokset Prahan prinsessan emännälle Birgitalle näistä hurmaavista kuvista!
Ihan tulee tästä toukokuu mieleen! Prinsessa Nadezjdan emäntä on Prahan keväässä käynyt poimimassa kimpun valkovuokkoja, joita kisu haistelee. Mitäköhän tuoksu tuo prinsessalle mieleen? Hän syntyi valkovuokkojen aikaan täällä Suomessa mutta muutti sitten Prahaan, josta on kaksi kertaa matkustanut lomalle emännän oikeaan kotikaupunkiin Tukholmaan. Arvelisin, että täällä lapsuudenkodissaan hän on ollut lähimpänä valkovuokkoja, niitä kasvaa tuossa meidän pihallakin muutamia. Ehkä hän siis valkovuokkojen tuoksun tuntiessaan muistaa lapsuutensa kodin. Ja höpsistä! Kissahan on vaan utelias ja kiinnostunut uudesta hajusta. Toivottavasti ei tule mieleen maistaa vuokkoa ettei tule masu kipeäksi.

Maaliskuussa Nadezjda kävi näyttelyssä hurmaamassa yleisöä vihreillä silmillään. Emännän mukaan kissaneito oli vähän kyllästynyt näyttelyyn, ja sen kyllä  ilmekin kertoo. Minä entisenä näyttelyssäkävijänä kyllä hyvin ymmärrän kyllästymisen ja pitkästymisen ja toiveen saada pysytellä ihan vaan kotona omien ihmisten ja kissojen kanssa!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Marjatta!
Thank you for another lovely blog comment on Princess Nadezjda here in Prague!

And spring is indeed here.

Birgitta