perjantai 15. marraskuuta 2013

Miminkan Grand Old Man - 16 vuotta tänään. Onnittelut Nöpölle!





On todella vaikea uskoa, että kokonaiset 16 vuotta on kulunut siitä, kun meidän talon vanhempi herra, siis Nöpö, sekä hänen siskonsa ja veljensä syntyivät. Asuin silloin vielä edellisessä asunnossa, mutta muutto oli edessä kolmen viikon kuluttua. Koko huusholli oli siis lähes täynnä tyhjiä, puolityhjiä ja pakattuja pahvilaatikoita; kaaos oli melkoinen. Mutta Darinkaa ei tilanne juurikaan hetkauttanut. Kun aika tuli, se synnytti pennut tyynen rauhallisesti minun sänkyyni, siihen valmiiksi laitetun pentukorin viereen. Koriinhan äiti lapsineen sai heti viimeisen vauvan tultua siirtyä, ja siinä samassa korissa ne sitten kolmen viikon kuluttua kuljetettiin uuden kodin saunan lauteille odottelemaan muuton loppumista ja olojen rauhoittumista.

Kauan saivat kissat odotella normaalioloja. Pahvilaatikkoaikaa kesti monta viikkoa, mutta pentuja se ei tuntunut haittaavan. Niillä oli kaikesta päättäen mukava lapsuus, kun saivat kiipeillä pahvilaatikoiden päällä, leikkiä hippaa ja kätkeytyä piiloon äidiltä ja apuäidiltä eli Annoushka-mummulta, joka vaivojaan säästämättä auttoi tytärtään lastenhoidossa ja niskasta kantoi pikku karkureita koriin äidin luo maidolle. Aikanaan sisko ja veli muuttivat uusiin koteihin, mutta Nöpö sai jäädä vanhaan kotiin. Leikkikaverina Nöpöllä oli monen vuoden ajan äidin veli Dani, mutta eniten Nöpö tykkäsi äidistään. Äidin vieressä oli paras nukkumapaikka - ei ihan kylki kyljessä, siitä ei äiti välittänyt, mutta siinä lähellä. Äidin luona Nöpö halusi piipahtaa, vaikka oli tyttöystäviäkin kylässä. Äiti ja muut kissat olivat hienotunteisesti  oven takana morsiamien vierailun ajan. Nöpön neljä morsianta saattoivat maailmaan yhteensä 14 pienokaista, joista viiden kautta suku on jatkunut.

Noista ajoista on paljon vettä virrannut Aurajoessa. Nöpö alkoi kirjoittaa pakinoita, kun tyttöhuolia ei enää ollut. Kun meillä viime vuosina on ollut muutamia pentueita, Nöpö ei ole jatkanut Dani-enonsa lailla pentujen leikittäjänä, pikemminkin päinvastoin. Nöpö on vetäytynyt sivuun, itse asiassa mennyt karkuun ja turvaan, kun vilkkaat pennut ovat pyyhältäneet vieressä. Nuoremmat hoitakoot lapsensa, ei vanhan herran tarvitse!
EC Miminkan Darinka ja H-pennut Hannibal edessä, Hamilkar eli Nöpö takana ja jossain siinä välissä veljesten sisko Honey Hesperidia, myöhemmässä elämässä Josefina.

Nöpö oli jo pienenä melkoinen hurmuri - no totta puhuen, kaikki kissanpennut ovat ihania hurmureita

Naisväki on poistunut pesästä, raitapaidat voivat käydä pienen painiottelun.

Ikkunan edessä on tilapäiset verhot, joista pienen kissa kynnet saavat hyvän otteen ja kiipeily on ihan easy peasy. Tässä siskon tyylinäyte. Ipanat kiipeilivat myös huonesaarnissa, joka ei pitkään kestänyt kahtatoista tassua hennoilla oksillaan vaan otti ja kuoli.

Muutama vuosi on kulunut onnellisesta lapsuusajasta. Nöpö on nuorukainen, joka tässä lekottelee selällään. Tapa on säilynyt kautta vuosien.


Hauskaa syntymäpäivää Nöpö!
 




Ei kommentteja: